Idag är det Pete Reynolds födelsedag, och hans present… piska upp Svenskar. Närå Pete är en duktig utövare av Bujinkan Budo-taijutsu och tillfogar inte mer kraft än vad som behövs. Pete började träna i Florida, USA 1986 och 2000 flyttade han till Japan och har bott där sedan dess. Han tränar regelbundet med Hatsumi Soke och Shihan förutom när han åker världen runt och håller seminarier. Och nu är han här i Uppsala.

Efter den traditionella påhälsningen satte han igång träningen direkt utan några närmare förklaringar. Några saker han poängterade och visade var att inte göra mer än nödvändigt. Att ta uke till en position där han börjar spänna sig och göra motstånd och därefter ändra riktning, till den gräns att han igen spänner sig och man ändrar riktning igen och kanske igen. För varje steg hamnar uke i sämre och sämre position tills han ligger tillplattad på golvet och inte kan göra något.

Senare under dagen visade han också några tekniker med Tachi. Samma princip poängterades även här. Efteråt gick han över till lite muto-dori och tanto för att sedan köra taijutsu igen.

Träningen under dagen flöt på bra och det var en skön och avslappnad känsla i hela lokalen. Jag uppfattade att alla övriga 35 personer också njöt av träningen.

Efter träningen ska vi träffas på den lokala restaurangen och äta lite mat tillsammans.

Dessa foton är från min telefon, jag kommer att ladda upp fler foton från min kamera till min egen hemsida imorgon.

Mats Hjelm
Kabutoshimen

Pete Reynolds i Uppsala
Taggar:             

En reaktion på “Pete Reynolds i Uppsala

  • 2010-02-20 kl. 21:52
    Permalänk

    Håller helt med dig Mats.
    Bra känsla i teknikerna och trevlig stämning i lokalen.
    Jag tackar och bockar för arrangörerna och hoppas att vi får se mer av Pete i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.