Mattias, Mats, Pete, Rob, Lubos, Patrik

Jag (Mats) och Mattias va i Tjeckien förra helgen på Kikanjyu Taikai i Hamry, Tjeckien. Med oss på färden var också Patrik från Bujinkan Gefle Dojo.

Instruktörerna är bland de bästa av de bästa. Lubos Pokorny från Tjeckien, bor i Japan 6-8 månader per år. Pete och Rob är båda från Florida. Dom har bott mer permanent i Japan i många år nu. Deras jobb var att förmedla känslan från japanträningarna. Med deras gedigna erfarenhet lyckades dom alldeles utmärkt med detta.

Vi hade varit i Prag några dagar och kollat på coola byggnader, turistat och pubbat. Vi hade hyrt en bil och åkte drygt 30 mil till Hamry tidigt på fredagsmorgonen. Vi anlände, bytte om och var redo för första passet som skulle vara utomhus.

Lubos började första träningspasset med att kalla upp Tjeck Norris, som han bollade runt med på gräset. Det började dugga och småregna, men det verkade inte så många bry sig om. Alla tränade ivrigt och försökte hänga med på det som demonstrerades.

Efter träningspasset var det dags för registrering och middag. Och ytterligare ett träningspass med Pete och Rob. Detta hölls inomhus efter att vi flyttat runt stolar och bord.

Rob gick igenom Sanshin no kata och förklarade grunderna på ett ypperligt sätt. Pete fortsatte därefter att demonstrera rätt distans och rörelseträning. Runt 23 tiden avslutades träningen för dagen, och det var dags för grillning och bira.

Träningen började klockan 11 på lördagen vilket var ganska skönt efter gårdagens fest. Vi vandrade iväg uppåt till en högre höjd i en kvart. Sedan började vi direkt träna mitt i skogen bland stockar och mossa.

Efter lunchen så fortsatte träningspasset på gräsmattan där vi bodde. Vi hade ett flyg att passa på söndag förmiddag och bilfärden tillbaka var ca 3 timmar. Vi tyckte inte det var värt att pressa oss att vara med på kvällspasset, och köra bil trötta mitt i natten, eller astidigt på morgonen. Så vi åkte tillbaka till Prag med alla dessa gotiska slott och svarta statyer.

Här är en av många bilder jag tog på den berömda Saint Vitus katedralen. För mer bilder se denna länk… http://bit.ly/kikanjyu

Kikanjyu Taikai i Tjeckien
Taggar: